وکیل دادگستری زن در پاسخ به سوالات مهریه
پرسش :
آیا سند رسمی ابراء مهریه قابل ابطال است ؟
پاسخ وکیل دادگستری غرب :
در صورتی که شرایط صحت وجود نداشته باشد امکان ابطال سند ابراء مهریه وجود دارد . عدم شرایط صحت عبارت است از مست بودن ، اهلیت نداشتن و غیره .
پرسش :
پدر و مادر همسرم که به تازگی فوت کرده است درخواست دریافت یک ششم از مهریه را کرده اند . حکم احتمالی دادگاه در این رابطه چه خواهد بود ؟ آیا باید مبلغی پرداخت کنم ؟
پاسخ وکیل پایه یک زن :
پس از فوت زوجه اموال او به ورثه اش می رسد که ازجمله ورثه های ایشان پدر و مادر ایشان بوده و از جمله ی اموال او مهریه اش می باشد . با توجه به قانون ، پس از فوت زوجه ، در صورت حیات پدر و مادر وی ، به هر کدام یک ششم از سهم مهریه ی زن تعلق می گیرد .
پرسش :
شوهرم مرا مورد ضرب و جرح قرار داده است . اکنون می خواهم با تاییدیه ای که از پزشکی قانونی دارم از او شکایت کرده و مهریه ی خود را نیز دریافت کنم . از کجا باید شروع کنم ؟
پاسخ وکیل پایه یک خانواده :
برای دریافت دیه از همسرتان ، میتوانید با برگه ای که از پزشکی قانونی دریافت کرده اید یک شکایت کیفری تنظیم نمایید.
برای دریافت مهریه ی خود می توانید به دفترخانه ی رسمی که در آن ازدواج کرده اید مراجعه نموده و سپس از اداره ی ثبت اقدام به طلب مهریه کنید .
پرسش :
زن دوم مردی که پس از مرگ همسرش با وی ازدواج کرده است می تواند پس از مرگ مرد به جز حق مهریه ، طلب ارث نیز بکند ؟
پاسخ وکیل پایه یک حقوقی :
اگر ازدواجی که میان زن دوم و مرد شکل گرفته است ازدواج دائم بوده باشد ، زن می تواند هم مهریه و هم ارث طلب کند . در غیر این صورت فقط مهریه به ایشان تعلق خواهد گرفت .
پرسش :
شوهرم برای فرار از پرداخت دین مهریه به من ، تمام اموال خود را به شکل وکالت بلاعزل به برادر خود داده است . آیا می توانم به دادگاه اثبات کنمم که او برای فرار از دین مهریه این کار را انجام داده است ؟
پاسخ وکیل کیفری تهران :
وکالت بلاعزل تاثیری در مهریه ندارد زیرا همچنان همه ی اموال به نام خود فرد است . شما می توانید با ارائه ی تامین خواسته ، اموال او را توقیف نمایید و مهریه ی خود را دریافت کنید .
پرسش :
اگر مرد تمام اموال خود را به عنوان مهریه به زن دوم بدهد ، آیا زن اول با به اجرا گذاشتن مهریه ی خود می تواند این اموال را دریافت کند یا خیر ؟
پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :
اگر اموال معرفی شده در سند ازدواج ، مال معین و مشخصی باشد ، به زن دوم تعلق دارد و با درخواست مهریه ی زن اول خللی در مهریه ی زن دوم وارد نمی شود .
پرسش :
8 ماه قبل مهریه ی خود را اجرا گذاشتم . همسرم زمینی را به صورت شراکتی از قبل آن داشت که یک اقرار نامه از شریک او دارم که این موضوع را تایید می کند . این زمین را با راهنمایی وکیل توقیف کردیم .
ولی اکنون همسرم آن زمین را به صورت قولنامه ای به کسی دیگر فروخته است . با توجه به توقیف بودن زمین این اتفاق چگونه رخ داده است ؟
پاسخ وکیل پایه یک آنلاین :
با توجه به اینکه اسم صاحب و مالک هر زمین در دفترخانه ی رسمی ثبت می شود و دادگاه با استناد به آن زمینی را توقیف کرده و از صاحب آن پول مهریه را دریافت خواهد کرد ، پس نگرانی ای از بابت این کار غیر قانونی وجود ندارد .
زیرا دادگاه به اسناد موجود در دفترخانه ی ثبت اسناد رجوع کرده و در آن جا ملک هنوز به نام همسر شما است .
پرسش :
من و همسرم دو سال است که عقد کرده ایم . محل عقد ما در محل زندگی بنده یعنی شهر خرم آباد است ولی محل سکونت ایشان ، شهر دیگری است . اکنون ایشان درخواست مطالبه ی مهریه داده است . آیا دادگاه در محل عقد شکل می گیرد یا او می تواند این دادگاه را به محل سکونت خود نیز بکشاند ؟
پاسخ وکیل دادگستری آقا :
طبق قانون حمایت از خانواده ، زوجه می تواند مطالبات مالی خود از جمله مهریه را در دادگاه محل سکونت خود پیگیری نماید .